Vanbreda Risk & Benefits neemt twee verzekeringskantoren over in Vlaanderen

Vanbreda Risk & Benefits doet bij de start van 2024 meteen twee overnames. De verzekeringsmakelaar nam recent twee kantoren over: Dekerf & Partners in Ternat en Simplex Employee Benefits Insurance in Hasselt en Herent. Dekerf is gespecialiseerd in BOAR-verzekeringen, Simplex in Employee Benefits en actuariële consultancy. Met deze overnames versterkt Vanbreda Risk & Benefits haar positie als grootste verzekeringsmakelaar van het land.

Dekerf Verzekeringen en Vanbreda Risk Benefits 3

Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda: “We zijn erg blij om beide kantoren te verwelkomen binnen onze groep. We staan steeds open voor nieuwe samenwerkingen om naast organisch ook via gerichte overnames verder te groeien. Met 18 entiteiten in de Vanbreda-groep, hebben we intussen meer dan 800 medewerkers aan boord. Sommige dochterondernemingen maken al meer dan een decennium deel uit van ons groeiverhaal. De overgenomen makelaars groeien en bloeien verder en daar zijn we als Belgische onderneming best trots op. We kiezen bewust voor partners met een sterke commerciële drive, lokale verankering én een gelijkaardige bedrijfscultuur. Dat laatste is het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle integratie en een duurzame samenwerking.”

Commerciële en lokale inkoopkracht in Vlaams-Brabant

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda over Dekerf & Partners: “Het familiebedrijf, opgericht in 1959, is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in het Pajottenland. Hun omzet bedroeg 1,4 mio euro in 2023. Dekerf & Partners richt zich tot particulieren, zelfstandigen en kmo’s. Het kantoor heeft een uniek concept rond building & bouw en een eigen herstelnetwerk in schadebeheer. De locatie vormt een perfecte aanvulling van ons regionaal netwerk van kantoren en een ideale uitvalsbasis om in Vlaams-Brabant verder te groeien onder leiding van Dirk Dekerf.”

Dirk Dekerf, zaakvoerder Dekerf & Partners: “Voor ons is de persoonlijke relatie met onze klanten prioritair. We staan hen bij in alle gebeurtenissen in hun dagelijkse leven. Dankzij deze samenwerking zullen wij niet alleen blijven inzetten op onze persoonlijke aanpak, maar ook onze diensten verder optimaliseren. Het productengamma zal uitbreiden waardoor we nog beter zullen kunnen inspelen op ieders behoeften. De bundeling van de krachten geeft ons ook een sterkere onderhandelingspositie bij verzekeraars. Voor Dekerf Verzekeringen is dit een volgende stap in de groei die ooit startte met een eerste klant in 1959 en uitgegroeid is tot een groot netwerk van klanten in Vlaams-Brabant en het Pajottenland.”

Technische expertise in Limburg

Vanbreda Risk Benefits neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits over
Vanbreda Risk & Benefits neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits Insurance over.

Evelyne Lauwers, Director Employee Benefits bij Vanbreda: “De jarenlange ervaring en expertise die Simplex heeft opgebouwd, is uniek in de markt. Zaakvoerders Bob Daenen en Miek Debusschere beheren een mooie klantenportefeuille van zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen. Naast de klassieke personeelsverzekeringen (pensioen, overlijden, hospitalisatie, invaliditeit en ongevallen) worden ook de persoonlijke en financiële risico’s van bestuurders en hun ondernemingen afgedekt. We zien duidelijke synergieën tussen onze organisaties en onze cliënten en zijn ervan overtuigd dat we onze dienstverlening dankzij deze samenwerking naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Beide zaakvoerders blijven aan boord van Vanbreda Simplex en zullen ook in de toekomst een sleutelrol opnemen.”

Bob Daenen, zaakvoerder Simplex: “Voor ons is dit een opportuniteit om verder te groeien, in expertise, technologische innovaties en draagkracht bij verzekeraars. We zullen onze klanten nog beter kunnen bedienen dankzij de samenwerking met Vanbreda. We hebben vertrouwen in deze volgende stap en verzekeren hiermee de continuïteit van onze organisatie op lange termijn.”

Interview of meer informatie?

Heb je vragen over dit persbericht of ontvang je graag meer informatie? Neem contact op met:

  • Isabelle Hoes
  • Advisor External Communication bij Vanbreda Risk & Benefits
  • Gsm-nummer: +32 487 575 042
  • E-mail: isabelle.hoes@vanbreda.be


Gere­la­teer­de berichten

20240530 DSI BMC 2024 PHOTO WALL LQ ILLIAS TEIRLINCK 077

Van­b­re­da Risk & Bene­fits sleept Deloitte’s life­ti­me achie­ve­ment award in de wacht

Pers
28.05.2024

Voor het zevende jaar op rij mag Vanbreda Risk & Benefits zich een Best Managed Company noemen. Dit levert de organisatie een Platinum label op; de lifetime achievement award toegekend door Deloitte Private, KU Leuven en Econopolis. CEO Pedro Matthynssens: “We zijn bijzonder blij met deze onderscheiding. Dankzij het intensieve traject van de voorbije jaren hebben we veel vertrouwen om te blijven innoveren en duurzaam te groeien.”

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits sleept Deloitte’s lifetime achievement award in de wacht
JOSF01405

Van­b­re­da hoort tot de kop­lo­pers in duur­zaam­heids­be­oor­de­ling door Eco­Va­dis: Een nut­ti­ge spie­gel en meer dan een een­ma­li­ge oefening”

Bedrijfsnieuws
26.04.2024

EcoVadis heeft de duurzame bedrijfsvoering van Vanbreda Risk & Benefits recent beloond met een zilveren EcoVadis-medaille. Een mooie erkenning door een toonaangevende aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen. Op vlak van duurzaamheid is stilstaan natuurlijk geen optie. Daarom gaat Marc Van kerckhoven, Director HR en Marketing & Communication, in op enkele belangrijke lessen voor zowel Vanbreda als voor de verzekeringssector in zijn geheel.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda hoort tot de koplopers in duurzaamheidsbeoordeling door EcoVadis: “Een nuttige spiegel en meer dan een eenmalige oefening”
20230511 BMC PORTRETTEN SOCIAL POST ILLIAS TEIRLINCK 054

Van­b­re­da Risk & Bene­fits behaalt label Best Mana­ged Com­pa­ny’ voor zes­de jaar op rij

Pers
10.05.2023

Vanbreda Risk & Benefits is door Deloitte opnieuw uitgeroepen tot een Best Managed Company. Dit voor het zesde opeenvolgende jaar. “De hernieuwing van het Gold label is voor ons een fantastisch moment. De inspanningen die we het voorbije jaar leverden om duurzaam te groeien en ons sociaal engagement te versterken worden geprezen. Daarnaast ontvingen we waardevolle inzichten om het op bepaalde vlakken nog beter te doen. Dat houdt ons als bedrijf scherp en vormt mee onze ambities voor de komende jaren”, zegt CEO Pedro Matthynssens.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits behaalt label ‘Best Managed Company’ voor zesde jaar op rij